Wegwerphandschoenen: algemene doeleinden, medische en nitriltypen

Wegwerphandschoenen zijn handig in verschillende situaties. Ze bieden een aantal voordelen, waardoor ze een populaire keuze zijn. Ten eerste zijn ze handig om de handen te beschermen tijdens taken zoals schoonmaken of tuinieren. Ook zijn wegwerphandschoenen bruikbaar voor bescherming tegen sommige soorten irriterende stoffen, zoals sterke chemicaliën of dierlijke urine, die anders een ernstige schade aanrichten. Ten slotte is het nuttig voor bescherming tegen schadelijke en soms giftige vloeistoffen.

Er zijn vandaag twee hoofdtypen wegwerphandschoenen beschikbaar op de markt. Eén type is gemaakt van latexhandschoenen en de andere is gemaakt van vinyl of polypropyleen (PP) poeder. Disposable latexhandschoenen worden vaak gebruikt in toepassingen waarbij het risico bestaat dat huidpuncturen, zoals het reinigen, tuinieren of huishoudelijke taken of hanteren van gevaarlijke chemicaliën.

Vinylpoeder gebaseerde wegwerphandschoenen hebben een aantal voordelen ten opzichte van hun latex-tegenhangers. Ze zijn bijvoorbeeld comfortabeler en geven ze betere bescherming dan hun goedkopere tegenhanger. Ook duren ze langer, wat betekent dat ze voor langere perioden kunnen worden gebruikt voordat ze worden vervangen. Een ander voordeel van vinylpoeder gebaseerde handschoenen is dat ze hogere niveaus van comfort en gebruiksgemak bieden in vergelijking met de laatste. Ook bieden ze superieure bescherming tegen chemicaliën zoals zuren en bleekmiddel, evenals een hoge niveaus van prikweerstand.

Ze zijn ook ideaal voor toepassingen waar bescherming tegen ultraviolet licht een probleem is, omdat hun barrièrebescherming en treksterkte ervoor zorgt dat het kledingstuk uitstekende UV-weerstand biedt.

De meest voorkomende soorten wegwerphandschoenen zijn die welke zijn gemaakt van polypropyleenvezels of vinyl. PP is een zeer elastisch polymeer dat wordt geproduceerd via een fermentatieproces, en de meest voorkomende soorten gebruik zijn in voedseldienst. Het meest voorkomende kenmerk is het gemak van verwijdering, waardoor het gemakkelijk kan worden gewassen en opnieuw worden gebruikt als dat nodig is. Omdat het bestaat uit een hoge hoeveelheid plastic materiaal, kan PP in staat zijn om chemicaliën te resisten, zoals zuren en bleekmiddel beter dan latex, en kan schade aan synthetische polymeren en kunststoffen voorkomen.

Polypropyleenvezels bestaan uit verschillende plastic-achtige componenten, waarbij elke component een ander doel heeft.

Sommige van de vele toepassingen van polypropyleenvezels omvatten wegwerphandschoenen, gaas, verbanden en voeringen, voeringen voor medische hulpmiddelen en industriële schoonmaakbenodigdheden. Al deze wegwerpbare handschoenen zijn gevonden om superieure bescherming te bieden tegen chemicaliën en andere gevaren, evenals hogere niveaus van comfort en gebruiksgemak. Het hogere niveau van treksterkte wordt geleverd door PP, waardoor het een populaire keuze is bij consumenten. Dit maakt het op zijn beurt een van de meest gekochte typen wegwerphandschoenen.

De drie primaire typen wegwerphandschoenen zijn algemeen doel, medisch en nitril. Algemeen Doel biedt veel verschillende beschikbare handschoenentypen voor verschillende toepassingen, met de meeste met een sterke lekweerstand en een grote slijtvastheid. Medisch gebruik, aan de andere kant, hebben de neiging zich te concentreren op bescherming tegen directe blootstelling aan chemicaliën. Nitril, aan de andere kant wordt algemeen beschouwd als een comfortabelere keuze voor diegenen die vaak werken in omgevingen waar ze kunnen worden onderworpen aan harde chemicaliën of andere gevaren. Dit is vooral te wijten aan de materialen met hoge comfortfactor, evenals het vermogen ervan om veel gemeenschappelijke chemische reacties die optreden bij het hanteren van chemicaliën te vermijden.

Een CleanProduct kunt u online wegwerphandschoenen kopen. Klik hier voor meer