Tips voor het kopen van een notebook

notitieboekje

Tips voor het kopen van een notebook

Als je een nieuwe notebook wilt kopen, heb je verschillende opties. U kunt het notebooksysteem bij de fabrikant kopen of u kunt een externe computerleverancier kiezen die een notebook verkoopt die precies volgens uw specificaties is geconfigureerd. Het online kopen van een notebook kan echter een beetje lastig zijn vanwege alle verschillende opties en aanbiedingen die beschikbaar zijn. Hier zijn enkele tips voor het kopen van een notebook waarmee u veelgemaakte fouten kunt voorkomen.

Zoek eerst het maximale RAM-geheugen uit dat wordt aanbevolen voor de Windows-versie van de notebook die u van plan bent te gebruiken. De meeste laptops worden geleverd met maximaal 8 GB RAM voor Windows Vista, wat voor de meeste mensen best goed werkt bestellen welterusten. Als je echter van plan bent veel programma's tegelijk te gebruiken, of als je computer wordt gebruikt om te gamen, dan wil je waarschijnlijk het RAM-geheugen verhogen tot het maximum van 16 GB. Windows Vista herkent automatisch elke verhoging van het RAM-geheugen die automatisch wordt toegepast, dus u hoeft niets handmatig te doen. Als u echter liever zelf het RAM-geheugen wilt vergroten, gaat u gewoon naar de BIOS-instellingen en stelt u het RAM-geheugen in voor de hoeveelheid die u wilt.

Bepaal vervolgens wat voor soort harde schijf u voor uw notebook gaat gebruiken. Veel notebooks worden geleverd met een standaard harde schijf met een zeer kleine hoeveelheid beschikbare ruimte voor het opslaan van gegevens. Notebooks worden over het algemeen geleverd met een externe harde schijf die in de laptop is ingebouwd of die eenvoudig via een USB-poort kan worden aangesloten. Als u meer ruimte nodig heeft, kunt u over het algemeen een aparte harde schijf kopen om aan de bestaande toe te voegen voor meer RAM in uw notebook.

Meer informatie op: Mylovelynotebook.nl