Radiatorconversie – 10 tips om een succes te maken van uw radiatorconversieproject

Radiatorconversie – 10 tips om een succes te maken van uw radiatorconversieproject

Als u van plan bent om uw hele verwarmingssysteem in huis te veranderen naar geothermische radiatoren, dan zijn hier 10 tips om u te helpen bij het ombouwen van radiatoren – 10 tips om uw radiatorombouwproject op uw nieuwe plek tot een succes te maken. Eerst moet u de plaats bepalen om de geothermische radiator te installeren, die zowel binnen als buiten kan zijn. Ten tweede, ontwerp de plaats en grootte van de radiator. Kies ten derde de radiator die het beste bij u past.

radiator conversie

Locatie: Kies een locatie waar u de radiator wilt installeren – deze moet uit de buurt zijn van plaatsen waar de warmte vandaan komt kachelombouw. Er mag niet veel ruimte zijn om de radiator open te laten staan tijdens het verwarmen van de kamer. Als uw kamer al verwarmd is, moet u ook overwegen of de resterende ruimte voor iets anders kan worden gebruikt of niet. De locatie bepaalt hoe de warmte in de ruimte wordt verdeeld, en dus de hoeveelheid warmteverlies.

Grootte: In dit geval zal de radiator – de belangrijkste uitrusting tijdens de radiatorombouw – te klein of te groot zijn voor de te verwarmen ruimte. Daarom heb je een professional nodig om je kamer op te meten en je te vertellen hoe groot de radiator is die moet worden geïnstalleerd. Denk eraan om rekening te houden met de ruimte die het inneemt en de muur die het zal moeten bedekken. Daarom moet u de lay-out van tevoren plannen. Als u van plan bent wijzigingen aan te brengen in uw plattegrond, bespreek uw plannen dan met de installateur.

Klik hier om meer te lezen: Radiatorombouw op maat