Hoe u een logo-ontwerp maakt – gouden regels die u moet onthouden

Logo-ontwerp is het proces waarbij een logo wordt versierd met het symbool en de informatie van het bedrijf, zodat mensen het gemakkelijk zullen kennen en herkennen. Een logo is in feite een grafisch merkteken, symbool of symbool dat wordt gebruikt om commerciële identificatie en herkenning te ondersteunen en te bevorderen. Het kan een symbolisch of abstract ontwerp hebben en de naam bevatten van het bedrijf dat het vertegenwoordigt, zoals in een handelsmerk. Logo’s worden meestal gebruikt op briefpapier, op promotiemateriaal, op verzendetiketten en facturen en zelfs op de website van het bedrijf.

Het eerste punt om te overwegen bij het ontwerpen van logo’s, is om te identificeren waar het merk voor staat. Dit wordt gedaan door het identificeren en vaststellen van zijn unieke verkoopvoorstel (USP). Deze USP moet de kernwaarden en visie van het bedrijf vertegenwoordigen. Dit wordt vervolgens ondersteund door de producten of diensten die het bedrijf levert.

Branding is essentieel bij het creëren van een iconisch logo-ontwerp. Het helpt om het merk herkenbaar te maken. Enkele van de meest bekende merken ter wereld zijn Ford, Nike, Burger King en Heineken. Deze merken zijn synoniem geworden en hun logo’s zijn overal te zien. Branding is ook een factor van goede branding. Een goede branding helpt bij het behouden en verkrijgen van loyaliteit van klanten.

Het tweede punt om te overwegen bij het ontwerpen van logo’s, is het vestigen van een merkidentiteit. Een bedrijfslogo kan kleuren, vormen, lettertypen en afbeeldingen gebruiken om een merkidentiteit vast te stellen. Merkidentiteit is nodig omdat het een cruciaal element is bij het opzetten en onderhouden van een bedrijf. Dit komt omdat naast het bieden van praktische voordelen voor de klanten, een goed logo-ontwerp ook het bedrijf op een ongrijpbare manier kan promoten als een “coolness” -factor die kan leiden tot klantenloyaliteit en -behoud.

Lettertype, kleur en andere dingen die in het logo-ontwerp worden gebruikt, zijn ook cruciaal. Een goed lettertype en een goed kleurenschema zijn essentieel voor het succes van elk bedrijf. De balans tussen wit en zwart moet aanwezig zijn in het lettertype, aangezien wit het belangrijkste element is van elk visitekaartje. Er moet veel moeite worden gedaan om ervoor te zorgen dat het evenwicht wordt gehandhaafd, aangezien veel negatieve ruimte de effectiviteit van een visitekaartje kan schaden. Negatieve ruimte zorgt ervoor dat de kaart er rommelig en slordig uitziet.

Het derde punt om te onthouden bij het maken van een goed logo-ontwerp is om een korte beschrijving van elk symbool te hebben. In het eerste punt moet een korte beschrijving worden opgenomen, zodat klanten een idee kunnen hebben wat elk symbool vertegenwoordigt. Een voorbeeld zou zijn “Nike Dizzle”. Een andere goede tip is om een korte lijst te hebben met de belangrijkste termen of zinnen die een bedrijf gebruikt wanneer ze naar het merk verwijzen. Dit kan in het eerste punt worden gedaan om potentiële klanten te helpen het merk te begrijpen.

3 gouden regels voor het creëren van het beste logo-ontwerp | logo | gouden regels | ontwerp | bedrijf | golden} De vierde gouden regel die u in gedachten moet houden is dat het belangrijk is om uw logo simpel te houden. Het hoeft niet chique en ingewikkeld te zijn. Eenvoudige ontwerpen worden gemakkelijker onthouden. Dit kan worden toegepast in verschillende aspecten van een bedrijf. Het is het beste om een eenvoudig logo te hebben, bijvoorbeeld wanneer u een logo ontwerpt voor officiële doeleinden, voor het geval er enige verwarring bestaat over waar het voor staat.