Hoe een radiator samen te stellen

radiator conversie

Hoe een radiator samen te stellen

Radiatorconversie is een eenvoudig proces waarbij een speciale kit wordt gebruikt om een oude, standaardradiator om te zetten in een nieuwe. Deze kit bestaat uit beugels en isolatoren die de radiator op een kernsteun houden. De meeste auto's hebben een isolator aan de bovenkant van de motor, maar zwaardere voertuigen hebben een extra nodig. Het proces kan een uitdaging zijn, maar als u over de juiste tools beschikt en de juiste stappen kent, zal het gemakkelijker zijn dan u denkt.

Nadat u de bestaande radiator hebt verwijderd, moet u de bovenste ontluchtingsplug boren en de schroefdraad achtervolgen. Verwijder de condenspot, vervang de radiatorklep en installeer de Union-ell opnieuw 123ombouw radiatorombouw. In sommige gevallen kunt u twee thermostatische radiatorkranen parallel installeren om de warmteafgifte van het systeem te verhogen. Om dit te voorkomen kunt u een nieuwe, speciaal ontworpen ketel met schotten kopen. Als u deze wilt gebruiken voor uw radiatorombouw, kunt u het beste een af fabriek gemonteerde radiator kopen.

Als je een radiator met vier rijen vervangt, heb je vaak een Cold Case radiatorombouwset nodig. Deze kit zal de nodige beugels en isolatoren leveren om de ombouw mogelijk te maken. Deze beugels worden vastgeschroefd aan de onderkant van de kernsteun. Afhankelijk van het model rust de radiator op twee bevestigingspunten. De bovenste beugels kunnen zijn gemaakt van kleinere rubberen isolatoren. Door een dwarsstroommantel toe te voegen, kunt u een grotere radiator installeren met dezelfde hoeveelheid warmtecapaciteit.

Meer weten? Klik dan hier: https://123ombouw.nl